Noi credem

  1. Noi credem că Iașul are nevoie de o nouă viziune de dezvoltare coerentă și îndrăzneață și de o schimbare în modul de a aborda proiectele urbanistice și comunitare pe termen lung.
  2. Noi credem că scopul general al dezvoltării pe termen lung este îmbunătățirea calității vieții ieșenilor, o infrastructură urbană de calitate și noi oportunități pentru locuitori, în termeni de petrecere a timpului liber, cultură, mediu și afaceri.
  3. Noi credem că Iașul are un real potențial de dezvoltare, care trebuie valorificat inteligent prin încurajarea unor inițiative de urbanism și de regenerare urbană coerente si inovatoare, care să ducă la  creșterea coeziunii sociale și la transformarea Iașului într-un oraș de care locuitorii să simtă legați.
  4. Noi credem că Iașul poate deveni o atracție turistică majoră a Europei de Est prin încurajarea și facilitarea construcțiilor cu caracter unic. Într-o viitoare Europă a orașelor Iașul are nevoie de un profil care să ofere o identitate unică
  5. Noi credem că Iașul trebuie să fie un oraș liber, deschis și prietenos cu locuitorii, turiștii, studenții și investitorii, cu o arhitectură echilibrată și armonioasă.
  6. Noi credem că Iașul se poate dezvolta durabil, devenind un oraș verde.
  7. Noi credem că Iașul trebuie abordat ca zonă metropolitană integrată cu multiple centre urbane și cu o mai mare coeziune teritorială.
  8. Noi credem că un oraș construit pentru ieșeni va crește încrederea în viitorul noilor generații, va încuraja păstrarea locuitorilor, oprind exodul actual, și va atrage alți oameni de valoare.
  9. Noi credem că Iașul are nevoie de o administrație minimală, ce trasează reguli clare și respectate, cu politici publice deschise, cu servicii publice moderne, care investește într-un oraș inteligent și accesibil, cu o infrastructură modernă.
  10. Noi credem că ieşenilor trebuie să le pese de direcția de dezvoltare a orașului și să se implice în activități de comunicare, monitorizare și aplicare, în proiectele publice și în susținerea unui mediu curat și prietenos.
Social Share Toolbar