Mulți ieșeni văd, simt și cred că Iașul devine pe zi ce trece un oraș fără viitor, un târg prăfuit de provincie departe de traiectoria așteptată și promisă de către autorități după 1859 și 1989 și departe de evoluția altor oraşe asemănătoare. Credem că, undeva pe drum, s-a pierdut viziunea, dorința și încrederea că Iașul poate fi un oraș modern, în pas cu contemporaneitatea.

În acest sens, am conceput manifestul de mai jos, pornind de la ideea că este nevoie de stabilirea unei viziuni pe termen lung care să cuprindă proiectele absolut necesare Iaşului, la care să adere societatea civilă, cetățenii  partidele politice, administrația și companiile și care să ofere o perspectivă locuitorilor Iașului. Manifestul de mai jos este supra-partinic  deschis a fi preluat de orice inițiativă care se manifestă în spiritul lui, fără să își adjudece originalitatea ideilor. Adunând idei care plutesc în mediile ieșene de mult timp, sintetizează câteva programe și proiecte majore pentru Iași necesare pentru a modela în bine orașul pentru următorii 30 de ani.

  1. Orasul educatiei
  2. Capitala regionala
  3. Industrii creative
  4. Orasul modern
  5. Orasul evenimentelor
  6. Aeroportul Iasi
  7. Autostrada spre vest
  8. O administratie minimala
  9. Societatea civila

După ce îl citești, îl poți promova și altor ieșeni și îl poți sprijini public semnând pe pagina de internet www.bahlui.ro .

Social Share Toolbar